Zwevende houten trappen

Zwevende trappen zie je vaak in woningen met een strak en modern interieur. Daar zijn goede redenen voor: een zwevende trap doet een ruimte namelijk groter aanvoelen en is in vergelijking met heel wat traditionele trappen de goedkopere optie. Kan ik een zwevende trap laten plaatsen? Of je een zwevende trap al dan niet kan plaatsen, hangt af van de stevigheid van jouw muren. Deze moeten namelijk sterk genoeg zijn om de draagkracht van de traptreden op te vangen. Om een stabiele constructie te garanderen worden zwevende trappen geplaatst tijdens nieuwbouwwerken of komen er zware renovatiewerken bij te pas.

Zwevende trap met open zijde

Een zwevende trap installeren kan op twee manieren: enerzijds kan je beugels tegen jouw muur plaatsen waarop je de treden kan bevestigen, anderzijds kan je kiezen voor een gelaste constructie met stalen trapboom. Deze trapboom wordt tijdens de constructiewerken tegen een muur van volle betonsteen, massief gegoten beton of snel bouw stenen geplaatst. Daarna wordt de constructie in het pleisterwerk verwerkt waardoor later enkel de treden zichtbaar zijn.Om de stabiliteit van je trap te garanderen, moet de muur waartegen je de treden plaatst minstens 14cm dik zijn.

Zwevende trap tussen twee muren

Naast een zwevende trap met een open zijde is het ook mogelijk om de trap tussen twee muren te bevestigen. Deze optie heeft als voordeel dat de draagkracht van de traptreden opgevangen wordt door beide muren en dus veel lichter is. Dit is dus de ideale optie voor wie een zwevende trap wil maar minder stevige muren heeft. Om een zwevende trap tussen twee muren te monteren, worden onzichtbare metalen beugels gebruikt. Omdat de draagconstructie een pak lichter mag zijn, kunnen de beugels chemisch verankerd of geschroefd worden in elk type muur. Zelfs houtskeletbouw en cellenbeton.

Klik hier voor een maatwerk offerte

Contact formulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.